Vit fetknopp i kalkstensbrottet i Stora Vika

I Stora Vika (Sorunda församling, Nynäshamns kommun) finns en av apollofjärilens (Parnassius apollo ssp. scandinavica, fastlandsapollofjäril) fåtaliga fastlandslokaler (Palmqvist, 2014). Det är därför angeläget att bevara och förbättra förutsättningarna för apollofjärilens fortlevnad i Stora Vika. Till dessa förutsättningar hör god tillgång på apollofjärilens värdväxter. Värdväxterna är vit fetknopp (Sedum album) och kärleksört (S.telephium) Nationalnyckeln, 2005). För att öka kunskapen om den nuvarande förekomsten av vit fetknopp inne i kalkstensbrottet
i Stora Vika gjordes ett fältbesök 2014-04-06.

Läs mer i följande länk:

Vit fetknopp i kalkstensbrottet_fältbesök 6 april 2014

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.